Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση “θέματα ανάρτησης εώς την κύρωση των Δασικών Χαρτών

Νοέ 10, 2016 | Νέα

Στις 03/11/2016 δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση 146776/2459/21-10-2016 με θέμα “θέματα ανάρτησης εώς την κύρωση των Δασικών Χαρτών”(ΦΕΚ3532/03-11-2016).

Η υπουργική απόφαση καθορίζει θέματα των αναρτήσεων όπως οι προθεσμίες ανάρτησης και υποβολής αντίρρησης, τα απαιτούμενα στοιχεία για την υποβολή αντίρρησης, διευκρινήσεις σχετικά με τις προυποθέσεις αντίρρησης κ.α. Επιπλέον, καθορίζει τα Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι η μία απο τις δύο που αναμένονται για την έναρξη των αναρτήσεων. Η άλλη είναι τα ειδικά τέλη υποβολής αντιρρήσεων που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι καταθέσουν αντίρρηση επι του Δασικού Χάρτη η οποία αναμένεται.

Για τον υπολογισμό του τέλους, βασικό κριτήριο είναι η έκταση της υπο αντίρρηση έκτασης. Για να δείτε τι ίσχυει μέχρι σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο υπολογισμού του τέλους στη σελίδα dasikosxartis.info

Ο δασικός χάρτης καθορίζει αν μία έκταση είναι ή ήταν στο παρελθόν δάσος. Εφόσον χαρακτηρισθεί ως δασική τότε προστατεύεται από την δασική νομοθεσία και οι χρήσεις της είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Για να αλλάξει ο χαρακτήρας μίας έκτασης  πρέπει να γίνει αντίρρηση από τον ιδιοκτήτη της μέσα σε διάστημα 60 ημερών από την ανάρτηση.

Ενημερωθείτε και προετοιμαστείτε σχετικά μέσα από την ιστοσελίδα μας www.dasikosxartis.info.

error: Copyright OMIKRON S.A.