Οριστικοποιούνται τα δάση και οι δασικές εκτάσεις σε 220 τοπικές/δημοτικές Κοινοτητες του Ν. Ηλείας και επιλύονται οι διαφορές μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου

Οκτ 18, 2016 | Νέα

Στις 12/10/2016 οριστικοποιήθηκε με τη θεώρησή του από τη Δ/νση Δασών Ηλείας, ο δασικος χάρτης σε 220 τοπικές/δημοτικές Κοινότητες με δύο διαδοχικές αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη διάυγεια

1. με την απόφαση με ΑΔΑ:7ΑΔΔΟΡ1Φ-ΨΟΚ θεωρήθηκαν οι τοπικές κοινότητες Νέας Μανωλάδος, Μανωλάδος και Αρετής του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και2. με την απόφαση με ΑΔΑ:6ΒΝΤΟΡ1Φ-ΚΝΕ θεωρήθηκαν οι υπόλοιπες 217 Κοινότητες.

Με βάση την νομοθεσία, οι δασικοί χάρτες δημοσιοποιούνται με ανάρτηση εντός 15 ημερών από τη θεώρησή τους. Η ανάρτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 01/11/2016.

Ο δασικός χάρτης καθορίζει αν μία έκταση είναι ή ήταν στο παρελθόν δάσος. Εφόσον χαρακτηρισθεί ως δασική τότε προστατεύεται από την δασική νομοθεσία και οι χρήσεις της είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Για να αλλάξει ο χαρακτήρας μίας έκτασης  πρέπει να γίνει αντίρρηση από τον ιδιοκτήτη της μέσα σε διάστημα 60 ημερών από την ανάρτηση.

Ενημερωθείτε και προετοιμαστείτε σχετικά μέσα από την ιστοσελίδα μας dasikosxartis.info.

error: Copyright OMIKRON S.A.